Meny.jpg (14875 bytes)

 

 Vi som har kennel Harthavens är min man Jörgen Andersson och jag,Anna Andersson Karlegård. Vi bor i Hölö som ligger ett par mil söder om Södertälje. Främsta målsättningen med vår avel är att föda upp sunda, rastypiska irländare som lämpar sig väl till jakt. Ett stort gemensamt intresse som vi har är att åka upp till fjällen varje höst och jaga med våra hundar.

                                                                                                                   

                           

Den första irländare och stamtiken i kenneln var E'Killarney Rose of Trawricka, Mischa, uppfödd av Francis McKimm, Kennel Trawricka, Belgien. Hon var en utmärkt representant för rasen på många sätt. En strålande mentalitet tillsammans med en bra exteriör. Hon var enormt arbetsvillig, hade stor jaktlust, var väldigt lättdresserad och hade ett utmärkt ståndsanlag.

Mischa

Tyvärr tog vi inte tillvara på hennes utmärkta jaktanlag utan jag ägnade mig i princip bara åt lydnadstävlingar där hon var mycket framgångsrik. Intresset för jakt vaknade först några år senare.

Mischa fick två kullar varav i den första föddes en hanvalp som såldes tillbaka  till Francis McKimm Belgisk vinnare 92 VDH CH Lux Ch Harthavens Amber Pride. Han blev väldigt framgångsrik på framförallt utställningar och blev också utställningschampion.

I andra kullen föddes Harthavens Billion Dollar Baby, Duschka.

Duschka

Hon fick tre kullar och vi beslutade att avla vidare på Harthavens Dancing In The Moonlight, Zita, född i andra kullen 1996. Hon motsvarade bäst det ideal vi har av en rastypisk irländsk röd setter.

Zita

Zita parades två gånger. Första gången 2001 med DUCH SUCH Chutney. Vi behöll en liten tik Harthavens Carrera, Nova. Tyvärr förlorade vi  henne mycket tragiskt  när hon bara var 8 månader.

Zita parades en andra gång 2002 och den här gången beslutade vi oss för att använda Ängledals Garr. En oerhört stark och uthållig jaktmaskin. I den här kullen föddes vår underbara prinsessa och husses ögonsten Harthavens Dedication, Viva. Hon gjorde sorgen efter Nova lättare och har utvecklats till en fin jaktkamrat till husse i fjällen.

Viva

Viva har parats två gånger. Första gången 2005 med SJCH Duggas B Bjärven. I den kullen föddes enbart sju hanar till vår stora förvåning! Vi behöll Harthavens Eros som är mattes prins och ögonsten. Han är en uthållig jägare med mycket skarpt ståndsanlag. Exteriört är han fantastiskt vacker med en utstrålning utöver det vanliga. Han motsvarar i mångt och mycket mitt ideal av en irländsk röd setter.

 

Hösten 2006 parades Viva med en norsk hane,J Neadalens LP A Scott där vi behöll en liten tik, Harthavens Storma.  Storma är en behaglig, lättsam tik som är oerhört mån om att alltid vara till lags. Hon har ett riktigt flott sök med härlig energi och intensitet samtidigt som hon alltid håller väldigt god kontakt med oss. Sköter fågel bra och är en väldigt trevlig hund att jaga över.

Storma 100731

Det blir inte kull så väldigt ofta utan en kull vart annat till vart tredje år ungefär. Våra valpar bor första tiden i köket och får sedan flytta ner till ett valprum som vi har i källaren.

 De kullar som föds under den varmare årstiden tillbringar mycket tid på tomten om vädret tillåter. Vi har valpsäker inhägnad runt hela tomten eftersom att vi anser att det är gynnsamt för deras utveckling att ha stora ytor att röra sig på. Erfarenheten visar att valparna blir starka i kroppen av att röra sig mycket fritt samt mentalt mer harmoniska när de slipper den ständiga frustrationen av att vara instängda.

                                                                                            När man har busat är det skönt att sova ute i solen!

När valparna närmare sig leveransdags brukar vi testa ståndsanlaget med hjälp av en vinge. (Det går lika bra med en lite blöt  tygtrasa.) Alla står inte vid 8-veckors ålder, det betyder inte så mycket, men det är alltid kul att testa dem

 

Här är det Eros som valp som har fattat stånd för vingen medan Zeus nedan var fundersam och provade att ligga...och att sitta

Förutom hundarna så jobbar vi naturligtvis också. Jörgen som styr och reglertekniker hos Siemens medan jag är lärare på en högstadieskola i Järna.

Förutom hundarna har jag även en egen häst. Välkommen in på Hedwigs sida

Jörgens andra stora passion i livet är en liten röd Alfa Romeo GT 1300 Junior årsmodell -73. Den tycker han om att köra på olika racingbanor i landet under säsong.

 

Kennel Harthavens - Edeby Lindås 153 92 Hölö-tel 08-551 59 206